Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

Λουκέτο στο ανταποκριτικό γραφείο του ΣΤΑΡ στη Θεσσαλονίκη

σχεδιάζει να βάλει η διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού, στις 31 Αυγούστου.


Στους χαλεπούς καιρούς της δημοσιογραφικής εργασίας, μιας διαδικασίας επίπονης και σκληρής για όσους τη διακονούν με αξιοπρέπεια και κύρος, η «πρόθεση» της διοίκησης του τηλεοπτικού σταθμούς ΣΤΑΡ να «συρρικνώσει» τον κύκλο εργασιών του, με το κλείσιμο του ανταποκριτικού γραφείου Θεσσαλονίκης, αποτελεί την κορυφαία πράξη αφύπνισης όλων εμάς …
Αγαπητοί κύριοι διοικητικοί και τεχνοκράτες διευθυντές δημοσιογράφοι, που με «ελαφρά την καρδία» πήρατε αυτή την «εμπνευσμένη» απόφαση ….αναρωτιόμαστε ειλικρινά…. Τι διαφορά έχετε εσείς από τους επαγγελματίες σφαγείς αμνοεριφίων…., όταν στο βωμό του κέρδους θυσιάζετε με ιδιαίτερη ευκολία κεφάλια δημοσιογράφων και τεχνικών του γραφείου Θεσσαλονίκης.
Αλήθεια αγαπητοί κύριοι, αυτό το τέχνασμα περί προτάσεων καθόδου των συναδέλφων στην Αθήνα, η ΜΑΛΕΛΙΑ «δέσμευση» περί μη απομάκρυνσης εγκύων συναδελφισσών και παράλληλα η «Ποντιοπιλάτεια» πρακτική για την ανθρωποθυσία των συναδέλφων τεχνικών, ποιους περιμένετε να πείσει;
Ειλικρινά λυπόμαστε για το «αδιέξοδο» στο οποίο έχετε περιέλθει και σαν ωθεί σ’ αυτή τη «λύση». Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να σας επιτρέψουμε να προκαλέσετε αδιέξοδα στις ζωές 23 ανθρώπων που καθημερινά δίνουν μια ξεχωριστή μάχη στον τομέα της ενημέρωσης.
Σας «ευχαριστούμε» γι’ αυτή την «ποιοτική» σας δράση, καθώς φέρνει στο προσκήνιο και τη δική μας αντίδραση. Μια αντίδραση, που εμείς δεσμευόμαστε ότι θα συμβάλλουμε να γίνει γενικευμένη, καθολική.
Καλούμε την Ε.Σ.Η.Ε.Μ.Θ., τις δημοσιογραφικές ενώσεις όλης της χώρας, και τις αντίστοιχες των τεχνικών και των υπόλοιπων ειδικοτήτων, να συστρατευθούν και να αναλάβουν δράση, καθώς η υπόθεση αυτή αφορά όλους εμάς. Όλοι μαζί μπορούμε να εμποδίσουμε να ανοίξει αυτή η κερκόπορτα των «δοκιμαστικών εκπομπών» καναλαρχών, που καλοέμαθαν να παίζουν παιχνίδια πάνω στις πλάτες μας.
Ας μην τους κάνουμε ετούτη τη φορά το χατίρι.
Δεν μας αξίζει τέτοιος ραγιαδισμός.
Ένας αγώνας γεμάτος συγκινήσεις μόλις ξεκίνησε ….και δεν θα σταματήσει….

Δεν υπάρχουν σχόλια: