Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

ψήφισμα για ανταποκριτικά γραφεία τηλεοπτικών σταθμών

Το ψήφισμα κατέθεσαν οι εκπρόσωποι της παράταξης "Δημοσιογράφοι σε Δράση" στο 5ο Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ και εγκρίθηκε ομόφωνα.

"Οι εξελίξεις στο ανταποκριτικό γραφείο Θεσσαλονίκης του ΣΤΑΡ, αποκαλύπτουν τα σχέδια της εργοδοσίας για παραπέρα συρρίκνωση του αριθμού των εργαζομένων που απασχολούνται στα ανταποκριτικά γραφεία της περιφέρειας.
Η ιδιοκτησία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΤΑΡ διέρευσε ότι στις 31 Αυγούστου θα βάλει λουκέτο στο γραφείο Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια και κάτω από την άμεση αντίδραση που προέκυψε, προχώρησε σε αναδίπλωση και ανακοίνωσε ότι απλά προχωρά σε μετεγκατάσταση. Κανέναν εργαζόμενο δεν πείθουν οι διαβεβαιώσεις της εργοδοσίας. Οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι πρόκειται για κίνηση τακτικής που στόχο έχει την αποτροπή αγωνιστικών αντιδράσεων.
Συνάδελφοι,
Υπάρχει εμπειρία που επιβεβαιώνει τα χειρότερα που έρχονται.
Η πρακτική που έχει υιοθετήσει ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ στη Θεσσαλονίκη, δείχνει τις επιδιώξεις της εργοδοσίας. Απασχολεί 2 δημοσιογράφους, οι οποίοι σταθερά δουλεύουν χωρίς ωράριο, και εξασφαλίζει τεχνική κάλυψη με ενοικιαζόμενα συνεργεία.
Στις επιδιώξεις της εργοδοσίας να συρρικνώσει στο ελάχιστο τις θέσεις σταθερής και μόνιμης εργασίας, πρέπει να απαντήσουμε σήμερα. Πριν τα σχέδιά της πάρουν σάρκα και οστά.
Καλούμε το Συνέδριο να δεσμεύσει τα νέα όργανα της ΠΟΕΣΥ ότι θα αναλάβουν δράση για να αποτρέψουν αυτούς τους σχεδιασμούς. Θα επιδιώξουν, σε συντονισμό με τις Ενώσεις των Τεχνικών, να οργανώσουν την ενιαία αντίσταση του κλάδου, την πάλη για την υπεράσπιση όλων των θέσεων εργασίας και τη δημιουργία νέων θέσεων σταθερής και μόνιμης εργασίας".

Το ψήφισμα κατέθεσαν:
οι τακτικοί αντιπρόσωποι της παράταξης "Δημοσιογράφοι σε Δράση"
Άννα Ανανιάδου,
Παύλος Σαριόγλου
και οι αναπληρωματικοί αντιπρόσωποι
Καλλιρρόη Βασβατέκη
Ευδοξία Γραβαλά

Δεν υπάρχουν σχόλια: